Acrylnagels

Wat is Acryl?

Wat is acryl

Acrylnagels worden toegepast voor het verstevigen en verlengen van de natuurlijke nagels. Maar in de maatschappij van tegenwoordig wordt het ook als mode accessoires gedragen. De acryl die wordt gebruikt is een mengsel van poeder en vloeistof wat samen hecht tot een kneedbaar bolletje. Dit kneedbaar bolletje wordt met een penseel op het nagelbed in de juiste vorm geboetseerd. Door blootstelling aan de buitenlucht hardt de acryl vanzelf uit. Acryl is in verschillende kleuren en tinten te zetten. Doordat de acrylnagels zo stevig en sterk van structuur zijn, zijn de nagels geschikt om mooie dunne nagels te creëren. Acrylnagels ogen natuurlijker dan andere gelnagels.

Het zetten van Acryl nagels

Het zetten van Acryl

La Magic Nailstudio begint met een handeling voor hygiëne. Dit gebeurt dan door middel van de handen te desinfecteren en de nagelriemen terug te duwen. Hierdoor voorkom ik infecties en schimmels. Ik verleng de nagels met behulp van sjablonen. Is uw nagelbed te kort? Dan zorg ik dat uw nagel niet zichtbaar is en kan ik deze ook op een natuurlijke manier verlengen. Na het vetvrij maken en primer voor de hechting van uw natuurlijke nagels word de acryl aangebracht. Als de acryl voldoende is uitgehard worden de nagels in model gebracht door middel van vijlen. Voor de afwerking gebruik ik nog een super shine toplaag. Na 3 a 4 weken zijn de eigen nagels zo ver uitgegroeid dat de opvulling van de acrylnagels nodig is. Bij sommige mensen kan dit zelfs langer zijn dan 4 weken, hierbij loopt u wel kans dat de nagels los laten.

La Magic Nailstudio zorgt er altijd voor dat u tevreden naar huis gaat!

Wat moet u weten?

Wat moet u weten

  • Knip uw acrylnagels nooit! Gebruik liever een vijl. Als een nagel breekt of begint te liften, maak dan een herstel afspraak.
  • Ik raad u aan minimaal 1 keer per dag uw nagelriemen en kunst nagels in te smeren met nagelriem olie om ze goed in conditie te houden. De olie legt een filter over de nagel, waardoor water geen kans krijgt deze uit te drogen.
  • Bescherm uw nagels door handschoenen te dragen bij tuinieren of bij langdurige aanraking met water en schoonmaakmiddelen. Vermijd opwaarste druk op nageltoppen. Gebruik een blikopener om deksels of doppen op te wippen. Middelen als terpentine, aceton en ontkalker zijn fataal voor uw (kunst)nagels.
  • Haal uw acrylnagels er nooit zelf af. Als u uw kunstnagel niet langer wenst, ga er dan niet zelf aan plukken en trekken. Daarmee beschadigt u uw natuurlijke nagels, er scheuren dan laagjes van het nagelbed en het opnieuw laten groeien wordt een lang en pijnlijk proces.
  • La Magic Nailstudio kan kunst nagels op een veilige manier verwijderen.

Probeert u zich aan de bovenstaande tips te houden, dan zult u veel plezier hebben van uw kunst nagels!

Reageren is niet mogelijk